Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gödöllő linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Enter - Gödöllői [2. oldal]
részletek »

Gödöllő képes leírás: Enter - Gödöllői [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: godollo.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 82 db
Enter Band

Enter Band

Azelőtt mindketten játszottunk már szólóban, illetve zenekarban egyaránt, és számos zenés rendezvényen vettünk részt. A formáció több éves tapasztalatának köszönhetően, a régió egyik legelismertebb zenekarává nőtte ki magát. Repertoárunk rengeteg külföldi és magyar slágerből áll, a 70-es évektől a napi slágerekig és mulatós zenékig. Élőzenés rendezvények (Lakodalmak, bankettek, születésnapok...) igényes zeneszolgáltatását vállaljuk az ország bármely területén, vagy a határon túl!

Erkel Ferenc Általános Iskola

Erkel Ferenc Általános Iskola

A jelenlegi Erkel iskola története 55 évre nyúlik vissza. Ha azonban azt is figyelembe vesszük, hogy 55 évvel ezelőtt melyik iskola utódaként folytatta az oktatást a városban, akkor sokkal régebbi időkben kell kutakodnunk.

Erzsébet-park

Erzsébet-park

A királyné halálát (1898. szeptember 10.) követően az országban Darányi Ignác földművelésügyi miniszter rendeletére több mint száz ligetet létesítettek, s közel hárommillió emlékfát ültettek el. A gödöllői Erzsébet - parkot az elsők között kezdték létrehozni, 1898 novemberében. A kastélyparktól közvetlenül megközelíthető, botanikai ritkaságokban gazdag ligetet 1901-ben avatták fel I. Ferenc József jelenlétében.

Evangélikus templom

Evangélikus templom

A századfordulón már 140, az I. világháború után 350 volt az evangélikus hívők száma. Ezért 1920-ban létrehozták az Aszódhoz tartozó fiókegyházukat. A templomépítés gondolata 1926-ban merült fel. Az építkezésre országos gyűjtőakció eredményeként kerülhetett sor. A község által adományozott telken 1929. szeptember 15-én helyezték el az épület alapkövét. A Hetzel Frigyes tervei alapján készült templomot dr. Raffay Sándor püspök szentelte fel 1931. január 18-án. A Gödöllői fiókegyház néhány szórvány gyülekezet idecsatolásával 1936-ban saját lelkésszel rendelkező anyaegyházzá vált.

Fáma könyvesbolt

Fáma könyvesbolt

Gödöllőn, a Szabadság tér 9. szám alatt (a COOP áruházzal szemben) 1995-ben nyitottuk meg üzletünket, amely azóta - reményeink szerint - a város kulturális életének apró, de állandó részévé vált. Ha Ön régi vásárlónk, ezen a helyen is szeretnénk megköszönni, hogy érdeklődésével, vásárlásaival megtisztelte könyvesboltjainkat. Amennyiben csak erről az internetes lapról szerzett tudomást üzleteinkről, reméljük, hogy egyszer személyesen is találkozhatunk.

Frédéric Chopin Zeneiskola

Frédéric Chopin Zeneiskola

A tábori programban fontos szerepet kap a zenekari játék, a kamarazenélés, a közös éneklés, a jazz, a tánc és a népzene. Az érdeklődő gyerekek számára nemezelést, bábkészítést, szövést, gyöngyfűzést, mozgásos játékokat és szabadtéri programokat szervezünk. Egyéni hangszeres órára a kiemelkedő tehetségű és szorgalmú B tagozatos növendékek jelentkezhetnek.

Gödöllő - Wikipédia

Gödöllő - Wikipédia

Közlekedési csomópont, a 3-as főút és az M3-as autópálya átszeli a várost, amit a jelenleg épülő M31-es autóút innen leágazva fog összekötni az M0-s körgyűrű keleti szakaszával. Ezeken kívül Vácra, Pécelre és Jászberénybe vezető alsóbbrendű utak vezetnek a településről.

Gödöllő bemutatása

Gödöllő bemutatása

A szűkebb értelemben vett Gödöllő egy medenceszerű, teknő alakú mélyedés a Rákos völgyében, négy völgy találkozópontján. Gödöllő erdős, jó levegőjű, szép kilátást nyújtó vidéken fekszik. Vonzerejét természeti adottságainak és jó földrajzi fekvésének köszönheti a fővárost övező településgyűrűben. A Gödöllői-dombság erdői évszázadokon át főúri, királyi vadászterületek voltak.

Gödöllő szállás ajánlatkérés

Gödöllő szállás ajánlatkérés

Gödöllői szállások a SzállásKérés.hu belföldi szálláskereső portálon! Belföldi szállások, gödöllői szállások kereshetőek felszereltség, árszínvonal, kapacitás, pontos elhelyezkedés alapján. A találati lista szűkíthető a gödöllői szép kártya elfogadóhelyekre. A kiválasztott szállásoktól egyéni vagy csoportos módon is kérhet szállásajánlatot, melyre e-mailben fognak Önnek válaszolni a gödöllői szálláshelyek.

Hirdetés
Gödöllő története

Gödöllő története

Gödöllő Pest megyében, a Rákos-patak partján, Budapesttől 30 kilométerre északkeletre, az M3-as autópálya, az M31-es gyorsforgalmi út és a 3-as számú főút, valamint a Budapest-Miskolc vasútvonal mellett, a Gödöllői-dombság völgyében fekszik. A szűkebb értelemben vett Gödöllő egy medenceszerű, teknő alakú mélyedés a Rákos völgyében, négy völgy találkozópontján.

Gödöllői Fiatal Művészek Egyesülete

Gödöllői Fiatal Művészek Egyesülete

Az Egyesület politikától mentes, valamely művészeti ágban (képzőművészet, előadó-művészet, irodalom) kiemelkedő gödöllői, vagy tartósan Gödöllőn tartózkodó fiatalok önkéntes társulásán alapul, alapvető célja, hogy a tagságot képező fiatal művészek saját és egymás művészeti tevékenységét segítsék.

Gödöllői Fúvószenekar

Gödöllői Fúvószenekar

A Gödöllői Fúvószenekar 1991 - ben alakult újjá a helyi Zeneiskola keretein belül, Ella Attila karnagy szervezésében. Ella Attila 1973-79 között a zeneiskola növendéke volt és tagja a Völgyi Ernő vezette fúvószenekarnak. A zeneművészeti szakközépiskola és a Debreceni Zeneművészeti Főiskola elvégzése után 1987 -től a Gödöllői Frederic Chopin Zeneiskola mélyrézfúvós tanára.

Gödöllői Ingatlanközpont

Gödöllői Ingatlanközpont

Cégünk egy megbízható ingatlanfejlesztő és forgalmazó vállalkozás mely hozzájárul Gödöllő Város és környékének fejlődéséhez. Társaságunk a Gödöllői Kistérségben ingatlanok forgalmazásával, tervezésével, építésével foglalkozik. Munkatársaink jól ismerik a helyi piaci viszonyokat, így hasznos tanácsokkal tudnak segíteni a környéken ingatlant keresők-kínálok számára.

Gödöllői Királyi Kastély

Gödöllői Királyi Kastély

A kastély története A magyarországi kastélyépítészet egyik legjelentősebb, méreteiben is impozáns műemlékegyüttesének építtetője Grassalkovich Antal gróf (1694-1771), a XVIII, században újraformálódó magyar főnemesség jellegzetes alakja, királyi személynök, a Magyar Kamara elnöke és Mária Terézia (1740-1780) bizalmasa. Mayerhoffer András (1690-1771) salzburgi származású építőmester 1735 után kapott a főúrtól megbízást a kastély építésére.

Gödöllői mozi

Gödöllői mozi

Kicseréltük a székeket, felújítottuk a nézőteret és a vetítővásznat, üzembe helyeztük a 6 csatornás DTS hangrendszert... Ezenkívül még számos megvalósításra váró tervünk van. Szeretnénk minden korosztálynak, és ízlésnek megfelelni, valamint visszaadni a mozik méltatlanul elfeledett presztízsét, kultúráját. A Gödöllői moziban mindenki kedvére válogathat az aktuális mozi újdonságok közül, legyen az 2d vagy akár 3d-s vetítés. Itt mindenki megtalálja a számára szórakoztató filmeket. Helyárak: 2D felnőtt: 990 FT 3D felnőtt: 1250 Ft 2D gyerek, diák, nyugdíjas: 850 Ft 3D gyerek, diák, nyugdíjas: 990 Ft Kedvezményes napok: kedd-szerda egységesen 850 FT( csak 2D-s filmekre)

Gödöllöi Református Líceum Alapítvány

Gödöllöi Református Líceum Alapítvány

Diákjaink a gödöllői és a környékbeli református, evangélikus, baptista és katolikus gyülekezetekből kerülnek ki. Iskolánk nevelési programjának szerves részét képezik a reggeli áhitatok, a tanrendbe illesztett református, evangélikus, katolikus hittanórák, az egyházi és nemzeti ünnepek méltó szellemiségű megünneplése, csakúgy mint a szomszédos gyülekezetekben végzett szolgálataink.

Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ

Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ

Jártunk a Petőfi Sándor Általános Iskolában, a Palota-kerti lakótelepen és egy teljes szárnyat is birtokoltunk a régi könyvtár ódon falai közt. Rengeteg rendezvényünk volt: író-olvasó találkozók, ismeretterjesztő előadások, olvasóvetélkedők.

Tuti menü