Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gödöllő linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Gödöllői - Korokan [3. oldal]
részletek »

Gödöllő képes leírás: Gödöllői - Korokan [3. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: godollo.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 82 db
Gödöllői Városi Múzeum

Gödöllői Városi Múzeum

A kiállítások képet adnak arról, hogy az őslakos református földművelők, a betelepülő katolikus iparosok, az izraelita kereskedők, továbbá az értelmiségiek, művészek hogyan alakították, gazdagították a város képét. Ez a múzeum azt szeretné sugallni az embereknek, hogy - akár szülőföld (Török Ignác, Sík Sándor), akár szecesszió (Körösfői-Kriesch Aladár, Nagy Sándor, Remsey Jenő) vagy menedék (Ambrus Zoltán, Brüll Adél, Ottlik Géza) - jó Gödöllőn élni.

Gödöllőről

Gödöllőről

Népesség: 31 000 fő Leírás: Gödöllő Pest megyében, a Rákos-patak partján, Budapesttől 30 kilométerre északkeletre, az M3-as autópálya és a 3-as számú főút, valamint a Budapest-Miskolc vasútvonal mellett, a Gödöllői-dombság völgyében fekszik. A szűkebb értelemben vett Gödöllő egy medenceszerű, teknő alakú mélyedés a Rákos völgyében, négy völgy találkozópontján.

Hajós Alfréd Általános Iskola

Hajós Alfréd Általános Iskola

1974-ben nagy lelkesedéssel kezdte meg munkáját az első tantestület és az alapító tanulóifjúság. Minden évfolyamon két tanulócsoporttal, közel 400 tanulóval indult az első tanév. A lelkesedést az sem zavarta, hogy akkor még nem volt tornaterem, nem voltak sportpályák. A testnevelés órák a Légszesz utcában, parkokban, vagy az egyetem sporttelepén kerültek megtartásra. Téli időszakban pedig az iskola alsó zsibongójában tornáztak a tanulók. Itt bizony még játék közben is néma csendben kellett lenni, hiszen a tantermekben tanítás folyt. Ennek ellenére a tanulmányi versenyeken elért szép sikerek mellett a sportversenyeken is kimagasló eredményeket értek el az iskola diákjai.

Hegyesi Vendégház

Hegyesi Vendégház

Ablakai a Gödöllői-dombság lankás vidékére nyitnak körpanorámát, a völgybe hosszan lenyúló kertjében felnőtt és gyermek, idős és fiatal egyaránt talál szórakoztató időtöltést. A többszintes kertben szabadtéri medence, csendes olvasósarok, kényelmes hintaágy, bográcsozó-hely, játszótér, ping-pong asztal, lengőteke, dart's, tágas nyitott, és fedett terasz szolgálják az itt üdülők kényelmét.

Hétfátyol tánciskola

Hétfátyol tánciskola

Az iskola fő irányvonala az egyiptomi, színpadi stílus, ami látványos, szórakoztató keretbe foglalja a vidám népies és a klasszikus, néhol drámai érzelmeket kifejező táncot. Ezen kívül, a táncórákon megfelelő figyelmet kapnak az orientális tánc egyéb stílusai is.

Homoki és Társa Autósiskola

Homoki és Társa Autósiskola

A Homoki és Társa Járművezető-képző Kft. mint autósiskola 1997-től működik, Gödöllő-Vác városokban és vonzáskörzetükben. Minden kategóriára kiterjedő jogosítvány megszerzését, teljes körű elméleti és gyakorlati oktatást, valamint az ezzel kapcsolatos ügyintézést és szaktanfolyami képzést folytatunk.

HUN-TER Íjász Egyesület, Gödöllő

HUN-TER Íjász Egyesület, Gödöllő

A HUN-TER Íjász Egyesület küldetése: A magyar tradicionális-, terep-, és vadászíjászattal kapcsolatos íjász ismeretek bemutatása, terjesztése, továbbá ezek fejlesztése. Az aktív szabadidő-, versenysport, valamint a csapatszellem fontosságának terjesztése és megismertetése valamint a közösségi értékek továbbadása a fiatal korosztály számára. A felnőtt és senior korosztály ösztönzése arra, hogy tevékeny részesei, s segítők legyenek ezeknek a célkitűséseknek. Kiemelt figyelmet fordítunk a gyermekekre, mert az íjászaton keresztül nem csak önfegyelmet tanulnak, hanem állóképességüket, fizikai erőnlétüket, koncentráló képességüket erősítik, s a pályán mozogva észrevétlenül megszeretik és megismerik a természetet. Mindezeket barátok közt, akár családi körben, a versengés szellemében és teljes csapatszellemben.

Interaktív matematika

Interaktív matematika

Matematika tanulás könnyedén és érthetően... Akkor és ott használhatod a programot, ahol és amikor akarod. Senkihez és semmihez nem vagy kötve. A saját tempódban haladhatsz. Bármikor megállíthatod, újraindíthatod és újranézheted a feladatokat. Akár 100X is! Minden feladatot diákbarát stílusban készítettünk el, hogy a lehető legközelebb érezd magadhoz a megoldásokat. A folyamatos narrátori magyarázat mellett, képekkel, nyilakkal, animációkkal tesszük látványosabbá a feladatmegoldásokat. Egyes feladatokban, kilépünk a matematika kereteiből és hétköznapi példákat mutatunk be.

Internet, TV, Telefon

Internet, TV, Telefon

Oldalunkon átfogó képet kaphat a Gödöllőn elérhető távközlési szolgáltatásokról. Az internetet.hu-n közel 2000 távközlési csomag van áttekinthetően,pártatlanul összehasonlítva,a tényleges éves költségekkel. A csomagokon kívül rengeteg egyéb hasznos tartalmat talál nálunk:fogalom magyarázatok,hasznos tanácsok szolgáltató választáshoz,szolgáltatókhoz leírások,elérhetőségek,ügyfélszolgálatok .

Hirdetés
Jakabi Vadászház

Jakabi Vadászház

Látogasson el a szentjakabi haraszti erdőkbe, amely egykor a királyi vadászatok és a lovas falkavadászatok színhelye volt. Sétája közben megpihenhet a Szentjakabi Vádászházhan, melynek helyén a századelőn barátságos erdészlak állott.

Kastélykert Étterem

Kastélykert Étterem

A városlátogatás után meginvitáljuk Önt, családját, ismerőseit, kollégáit illetve üzletfeleit egy újabb tárlatra, mely a magyaros ízek világát hivatott bemutatni. Étlapunk tartalmát az elmúlt évek alatt a Vendégeink igényei formálták egésszé, de a magyaros konyha képzeletbeli katalógusából is bátran választhat, hiszen elkészítjük Önnek...

Kastélylátogatás

Kastélylátogatás

Gödöllő - a világ második legnagyobb barokk kastélya Erzsébet királynő egykori nyári rezidenciájába visszük el a kedves Vendégeket! A látogatás során megismerkedhetnek az Osztrák-Magyar Monarchia történelmével, Erzsébet és a királyi család életével, majd egy rövid sétát tehetnek a kastély kertjében. A múzeumlátogatás után kávéval és süteménnyel kedveskedünk Önöknek a Kastély kávézójában, majd rövid szabadidő után térünk vissza Budapestre! A túra időtartama kb. 3-4 óra.

Kastélytemplom

Kastélytemplom

A templom főhajójának végében ívesen kihajló, zárt oratóriumot alakítottak ki. Ennek feljárata felett az építtető, I. Grassalkovich Antal velencei mozaikképe látható. Az oratórium a kastély emeletéről is megközelíthető volt. A templomnak 1769-tol vannak anyakönyvei, ettől kezdve számít önálló plébániának. Eleinte kapucinus szerzetesek teljesítettek itt szolgálatot, 1811-től pedig világi papok.

Katedra Nyelviskola Gödöllő

Katedra Nyelviskola Gödöllő

Katedra Nyelviskola Gödöllő - Mindenki Iskolája az egyetemen! A Katedrától megszokott professzionális színvonalon lehet nyelvet tanulni nyelviskolánkban már az egyetemen is nemcsak egyetemistáknak! Nyári intenzív nyelvtanfolyamok felnőtteknek és gyerekeknek!

Kertépítés és kerttervezés Pest megye

Kertépítés és kerttervezés Pest megye

Egy ápolt kert üde látványa, és az itt eltöltött idő az egyik legjobb természetes testi-lelki kikapcsolódás. Cégünk Budapesten és környékén kertépítéssel, kertfenntartással automata öntözőrendszerek tervezésével, és kivitelezésével foglalkozik. teljes körű szolgáltatást nyújtva megrendelőinknek. Több éves gyakorlattal rendelkező szakemberek alapították Az évek alatt megszerzett tapasztalat alapján összeállított, egyedülálló öntözési- és tótechnikai megoldásokat is kínálunk vásárlóinak Munkáink. tervezése során kiemelten fontos számunkra a megrendelő kívánságai, igényei

Kia Gödöllő

Kia Gödöllő

Non-stop árajánlat! Kérjen tőlünk ár- és finanszírozási ajánlatot, és mi megpróbáljuk a legkedvezőbb megoldást megtalálni. Kapott már árajánlatot máshonnan? Tegyen egy próbát, hátha mi tudunk kedvezőbbet mondani. Reggel 8-tól este 10-ig szeretnénk minden beérkezett kérdésre a lehető leghamarabb válaszolni.

Korokan

Korokan

Ön is átadhatja szeretteinek az ősi shaolini kolostorokból származó KoroKan valamennyi pozitív energiáját, mely egyedülálló módon úgy tud ellazítani, hogy közben energiamágnesként indítja be teste öngyógyító mechanizmusát.

Tuti menü