Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gödöllő linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Kultúrpraxis - Református [4. oldal]
részletek »

Gödöllő képes leírás: Kultúrpraxis - Református [4. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: godollo.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 82 db
Kultúrpraxis

Kultúrpraxis

Magam népművelőként diplomáztam először a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola népművelés-pedagógia, később az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar kiegészítő népművelés szakán. Pályámat szülővárosom, Makó közelében, Pitvaros és társközségei népművelőjeként kezdtem, majd a szakma különböző területein és munkaköreiben folytattam. Meghatározó ideig szolgáltam a Magyar Honvédségnél.

Lázár Lovaspark

Lázár Lovaspark

A kilenc hektáros területen több történt és történik az utóbbi néhány évben, mint az azt megelőző harminc-negyven évben. A következő esztendő, 2002 már a birtok bővítésének a jegyében telt el. Megépült az új csárda, a vadász terem, tovább bővült a vendéglátáshoz elengedhetetlen konyha. Tulajdonképpen azt alakították ki, amit ők is nagyon szeretnek: a gyönyörűen gondozott természetet, a lovakat, a finom magyaros ételeket és kiváló borokat ötvözve a jó magyar vendéglátással, mindezek mellé zenét és jó hangulatot.

Légifotók Gödöllőről

Légifotók Gödöllőről

Az oldalon a Kedves Látogatók rengeteg kép, légi felvétel közül választhat. Az oldal képei közt keresgetve akár még az Ön házát, ingatlanát is felfedezheti. Ha el szeretné adni, ezáltal is egy különlegességgel szolgálhat vásárlói számára.

Levendula Galéria

Levendula Galéria

Meghitt beszélgetésre, csendes teázásra hívom Önöket a Levendula Galériába, ahol igényes, míves alkotások között, mindenki egy kicsit megpihenhet napi vándorútján. Térjen be hozzám - nagyszerű művészek és örök értékű, finom munkák - festmények, szobrok, kisplasztikák, textilmunkák között várom szeretettel!

Madách Imre Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium

Madách Imre Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium

Gödöllőn a szakképzés az 1800-as évek végén kezdődött. A néhány száz tanoncot foglalkoztató ipariskolából lassan növekedett a mai 1100-as tanulólétszámra. (Létesítményei a város több pontján voltak.) Kezdetben egy óvodaépületben működött. Majd, a város környékén létrejött, nagy ipari vállalatok szükségessé tették egy új iskolakomplexum megépítését, ami végül is 1971-re valósult meg. 1977-ben 5 emeletes kollégiummal és tornateremmel egészült ki. A tanulólétszám folyamatos növekedése újabb bővítést igényelt. 1991-ben új iskolaszárny készült el, majd felépültek a tanműhelyek. A fémipari tanműhelyt az iskola 50 éves alapítási évfordulóján, 2001-ben adtuk át.

Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Ház és Konferenciaközpont

Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Ház és Konferenciaközpont

A minket körülvevő zavaros világban csak Mária szolgáló szeretetével tudjuk igazán építeni Isten Országát. Ennek művészetét tanulhatjuk el itt Mária közvetlen közelében, ha Istenre nyitott lélekkel befogadjuk Őt házunkba, mint János apostol (Jn 19,27).

Méhészeti gyűjtemény

Méhészeti gyűjtemény

Az intézet jogelődje az egykori koronauradalmi területen 1897-ben alapított Magyar Királyi Baromfitenyésztő Munkásnőképző Iskola és az 1899-ben létesített Méhészeti Gazdaság. Az évtizedek alatt összegyűjtött régi, valamint a jelenleg használatos méhészeti eszközökből a kutatóintézet 1983-ban nyitotta meg az országban egyedülálló múzeumát.

Moving Service, költöztetés határok nélkül

Moving Service, költöztetés határok nélkül

- Pianínó, zongora, antik bútorok és műtárgyak szakszerű szállítása. - Irattárak, könyvtárak sorrendtartással történő be és kicsomagolása. - Dexion állványok és polcrendszerek szerelése és átalakítása. - Irodatechnikai felszerelések (számítógépek, szerverszekrények, másolók) és páncélszekrények szállítása. - Egyéb speciális igények kielégítése. - Bútorok emeletre történő felhúzása és leengedése. - Nemzetközi költözés és áruszállítás esetén teljes körű vámügyintézés. - Raktározás fűtött helyiségekben, 24 órás őrszolgálattal.

Művészetek Háza Gödöllő

Művészetek Háza Gödöllő

A megszokott tartalommal, ám megújult külsővel jelentkezik a Gödöllői és kistérségi kulturális programajánló. A Művészetek Háza Gödöllő Nonprofit Közhasznú Kft. az új névhez és társasági formához kapcsolódóan kialakította új arculatát. Kiadványunk szín- és formavilága ehhez igazodik, reméljük, a kellemes külcsínnek köszönhetően még több kedvvel forgatják majd. A Művészetek Háza megújulása az év végén kezdődő korszerűsítés után válik majd teljessé, de addig is kísérjék figyelemmel a város és a kistérség rendezvényeit.

Hirdetés
Nóra Szállás

Nóra Szállás

Gödöllőn a Királyi Nagykastély parkja mögött található a Nóra szállás.Közel Budapesthez, Hatvanhoz, a Gödöllői Dombsághoz. Vonattal, busszal, HÉV-vel, autóval könnyen megközelíthető. Iskolai kirándulásokra alkalmas, családoknak, átutazóknak alkalmas szálláslehetőség. Kisszálloda vagy motel színvonalával egész évben megbízható szálláslehetőség. Elhelyezés: 18 db szobában 35 fő részére egyszerű, de modern fürdőszobás szobákban. Főzésre, étkezésre a közös nagy konyhában, étkezőben van lehetőség.

Ofotért

Ofotért

Modern szaküzleteink teljes körű optikai szolgáltatást kínálnak kedves vásárlóinak, legyen szó látásvizsgálatról, szemüvegkészítésről, kontaktlencse illesztésről, vagy akár egy új, divatos napszemüveg kiválasztásáról. Természetesen az egyéb, látáskorrekcióval kapcsolatos termékek is (pl. kontaktlencse folyadék) megtalálhatóak nálunk.

Oktatás Gödöllőn ? OLX.HU

Oktatás Gödöllőn ? OLX.HU

Gödöllőn keres továbbképzési, tanulási lehetőségeket? Az OLX.HU online apróhirdetési portál oldalain cégek és magánszemélyek ingyenesen feladott hirdetései között válogathat az érdeklődő. OKJ-s tanfolyamok, gondozó és ápoló képzés, nyelvtanítás, korrepetálás, gépírás, énekórák is szerepelnek az ajánlatok között. Szűkítse a találatokat megyére vagy településre, városra, hogy biztosan az Önhöz legközelebb eső szolgáltatások közül választhasson vagy az ön hirdetésére könnyedén rátaláljanak. Nálunk mindent megtalál.

Osztoztak a tanodák a laboratóriumi felszerelésen

Osztoztak a tanodák a laboratóriumi felszerelésen

Jó hangulatban totóztak a helyi középiskolások a Gödöllői Járási Hivatal nyílt napján megrendezett vetélkedőn Különleges programokkal, tájékoztatókkal és a szakigazgatási szervek bemutatkozásával várták az érdeklődőket a Gödöllői Járási Kormányhivatal munkatársai az országosan meghirdetett Hivatalok Napja eseménysorozat részeként november 28-án városunkban is megrendezett nyílt napra. Az állampolgárok nem csak betekinthettek a kormányhivatalhoz tartozó egységek életébe, munkájába, hogy megtapasztalják, a közigazgatási rendszer átalakítása valóban az ő érdeküket szolgálja, hanem elégedettségmérő kérdőív kitöltésével véleményt is formálhattak.

Petőfi Sándor Általános Iskola

Petőfi Sándor Általános Iskola

Gödöllő népességének gyarapodása miatt az iskola épülete kicsinek bizonyult, ezért 1815-ben újjáépítették, két tantermes lett. 1857-ben leégett, de csak 50 év múlva épül fel újra. 1928-ban készül el a maga korában korszerűnek számító öt tantermes épület, amely az iskolák államosítása után a mai Petőfi Sándor Általános Iskola központja lett.

Pizza Max Café

Pizza Max Café

Az üzlet 1995 végén alakult első ízben Gödöllőn a Blaháné út 2. szám alatt és hamarosan elismerést vívott ki a többi környéken létező éttermek között. Az eltelt egy év után a Kft életében, -amit addig 50-50% -ban vezettünk- váltás következett be. Általában, mint minden váltás egy jól működő üzlet esetében negatívumként jelentkezett. Igen nehéz időszak következett ezután. A sok munka azonban és az ott dolgozók szorgalma újra meghozta cégünknek a sikert. Ezt követően még 2001 szeptember végéig üzemeltünk kint a Blahán.

Premontrei Szent Norbert Gimnázium

Premontrei Szent Norbert Gimnázium

A Premontreiek Trianon után megszüntetett kassai, rozsnyói és nagyváradi gimnázium anyaországba telepített szerzetes tanárai foglalkoztatására hamarosan sikerült dr. Takács Menyhért jászóvári prépost-prelátusnak Gödöllőn premontrei oktatási intézetet létrehoznia. A magyar állam az akkori kultuszminiszter, Klebelsberg Kunó hathatós közreműködése révén 1923-ban a gödöllői Fácánoserdőt, a koronauradalom csaknem 90 holdját átengedte a Rendnek az elcsatolt területek nagy hagyományú iskolái tevékenységének folytatására. Még abban az évben megtörtént egy nagyszerű természeti környezetben tervezett nevelőintézet több lépcsős építésének ünnepélyes alapkőletétele.

Református templom

Református templom

Az új, barokk stílusú templomot 1745. április 11- én szentelték fel. A hagymasisakos, homlokzati középtornyát 1801-ben három méterrel megemelték. A templom karzata és mennyezete eredetileg festéssel és faragással díszített fából készült. Az idők során elkorhadt faszerkezeteket az 1912-es felújításkor betonra cserélték. A II. világháború alatt az épületet súlyos károkat okozó bombatalálat érte. A templom hónapokig tartó renoválás után vált csak ismét használhatóvá. A többször bővített, s mára már erősen átalakított templomon legutóbb a tornyot újították fel.

Tuti menü