Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kultúra Gödöllőn képes leírás - Gödöllő.tlap.hu
részletek »

Kultúra Gödöllőn - Gödöllő.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: godollo.tlap.hu » Kultúra Gödöllőn
Keresés
Találatok száma - 12 db
Anzix TV

Anzix TV

Az Anzix Televízió folyamatosan bővülő sugárzási területe jelenleg észak-kelet Pest megye és Nógrád megye nyugati része, 36 település közel 18000 háztartása: Acsa, Aszód, Berkenye, Csomád, Csömör, Csörög, Csővár, Diósjenő, Domony, Fót, Galgagyörk, Galgamácsa, Göd, Gödöllő, Bp. III. kerület, Iklad, Isaszeg, Katalinpuszta, Kisnémedi, Mogyoród, Nógrád, Őrbottyán, Penc, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Rád, Szendehely, Sződ, Sződliget, Vác, Vácduka, Vácegres, Váchartyán, Váckisújfalu, Vácrátót, Verseg.

Appregio gitárzenekar

Appregio gitárzenekar

A zenekar tagjai továbbra is a gödöllői zeneiskola jelenlegi és egykori növendékei, de mára gitártanárok is helyet kaptak sorainkban. Létszámunk is szépen gyarapodott, mára 25 fő körül 'ingadozik'. Azért használtam ezt a kifejezést, mert vannak állandó vendégművészeink is, akik ütőhangszereken, nagybőgőn, fúvós hangszereken, illetve énekkel működnek közre, a műsorra kerülő zeneművektől függően.

Enter Band

Enter Band

Azelőtt mindketten játszottunk már szólóban, illetve zenekarban egyaránt, és számos zenés rendezvényen vettünk részt. A formáció több éves tapasztalatának köszönhetően, a régió egyik legelismertebb zenekarává nőtte ki magát. Repertoárunk rengeteg külföldi és magyar slágerből áll, a 70-es évektől a napi slágerekig és mulatós zenékig. Élőzenés rendezvények (Lakodalmak, bankettek, születésnapok...) igényes zeneszolgáltatását vállaljuk az ország bármely területén, vagy a határon túl!

Fáma könyvesbolt

Fáma könyvesbolt

Gödöllőn, a Szabadság tér 9. szám alatt (a COOP áruházzal szemben) 1995-ben nyitottuk meg üzletünket, amely azóta - reményeink szerint - a város kulturális életének apró, de állandó részévé vált. Ha Ön régi vásárlónk, ezen a helyen is szeretnénk megköszönni, hogy érdeklődésével, vásárlásaival megtisztelte könyvesboltjainkat. Amennyiben csak erről az internetes lapról szerzett tudomást üzleteinkről, reméljük, hogy egyszer személyesen is találkozhatunk.

Gödöllői Fiatal Művészek Egyesülete

Gödöllői Fiatal Művészek Egyesülete

Az Egyesület politikától mentes, valamely művészeti ágban (képzőművészet, előadó-művészet, irodalom) kiemelkedő gödöllői, vagy tartósan Gödöllőn tartózkodó fiatalok önkéntes társulásán alapul, alapvető célja, hogy a tagságot képező fiatal művészek saját és egymás művészeti tevékenységét segítsék.

Gödöllői Fúvószenekar

Gödöllői Fúvószenekar

A Gödöllői Fúvószenekar 1991 - ben alakult újjá a helyi Zeneiskola keretein belül, Ella Attila karnagy szervezésében. Ella Attila 1973-79 között a zeneiskola növendéke volt és tagja a Völgyi Ernő vezette fúvószenekarnak. A zeneművészeti szakközépiskola és a Debreceni Zeneművészeti Főiskola elvégzése után 1987 -től a Gödöllői Frederic Chopin Zeneiskola mélyrézfúvós tanára.

Gödöllői mozi

Gödöllői mozi

Kicseréltük a székeket, felújítottuk a nézőteret és a vetítővásznat, üzembe helyeztük a 6 csatornás DTS hangrendszert... Ezenkívül még számos megvalósításra váró tervünk van. Szeretnénk minden korosztálynak, és ízlésnek megfelelni, valamint visszaadni a mozik méltatlanul elfeledett presztízsét, kultúráját. A Gödöllői moziban mindenki kedvére válogathat az aktuális mozi újdonságok közül, legyen az 2d vagy akár 3d-s vetítés. Itt mindenki megtalálja a számára szórakoztató filmeket. Helyárak: 2D felnőtt: 990 FT 3D felnőtt: 1250 Ft 2D gyerek, diák, nyugdíjas: 850 Ft 3D gyerek, diák, nyugdíjas: 990 Ft Kedvezményes napok: kedd-szerda egységesen 850 FT( csak 2D-s filmekre)

Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ

Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ

Jártunk a Petőfi Sándor Általános Iskolában, a Palota-kerti lakótelepen és egy teljes szárnyat is birtokoltunk a régi könyvtár ódon falai közt. Rengeteg rendezvényünk volt: író-olvasó találkozók, ismeretterjesztő előadások, olvasóvetélkedők.

Gödöllői Városi Múzeum

Gödöllői Városi Múzeum

A kiállítások képet adnak arról, hogy az őslakos református földművelők, a betelepülő katolikus iparosok, az izraelita kereskedők, továbbá az értelmiségiek, művészek hogyan alakították, gazdagították a város képét. Ez a múzeum azt szeretné sugallni az embereknek, hogy - akár szülőföld (Török Ignác, Sík Sándor), akár szecesszió (Körösfői-Kriesch Aladár, Nagy Sándor, Remsey Jenő) vagy menedék (Ambrus Zoltán, Brüll Adél, Ottlik Géza) - jó Gödöllőn élni.

Hirdetés
Kultúrpraxis

Kultúrpraxis

Magam népművelőként diplomáztam először a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola népművelés-pedagógia, később az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar kiegészítő népművelés szakán. Pályámat szülővárosom, Makó közelében, Pitvaros és társközségei népművelőjeként kezdtem, majd a szakma különböző területein és munkaköreiben folytattam. Meghatározó ideig szolgáltam a Magyar Honvédségnél.

Lázár Lovaspark

Lázár Lovaspark

A kilenc hektáros területen több történt és történik az utóbbi néhány évben, mint az azt megelőző harminc-negyven évben. A következő esztendő, 2002 már a birtok bővítésének a jegyében telt el. Megépült az új csárda, a vadász terem, tovább bővült a vendéglátáshoz elengedhetetlen konyha. Tulajdonképpen azt alakították ki, amit ők is nagyon szeretnek: a gyönyörűen gondozott természetet, a lovakat, a finom magyaros ételeket és kiváló borokat ötvözve a jó magyar vendéglátással, mindezek mellé zenét és jó hangulatot.

Levendula Galéria

Levendula Galéria

Meghitt beszélgetésre, csendes teázásra hívom Önöket a Levendula Galériába, ahol igényes, míves alkotások között, mindenki egy kicsit megpihenhet napi vándorútján. Térjen be hozzám - nagyszerű művészek és örök értékű, finom munkák - festmények, szobrok, kisplasztikák, textilmunkák között várom szeretettel!

Tuti menü